Suomalaista työtä

Työllistämme Suomea -merkki käyttöön painoalalla

Suomessa toimivien graafisen alan yritysten etujärjestö Graafinen Teollisuus ry on julkaissut painotuotteen kotimaisuudesta kertovan Työllistämme Suomea -merkin. Merkin nähdessään painotuotteen loppukäyttäjät voivat vakuuttua siitä, että painotuote on Suomessa painettu, painoyritys työllistää suomalaisia ja yritys maksaa veronsa Suomeen.

”Tarve merkille on ilmeinen myös meillä Suomessa. Painotöiden tilaajat eivät aina ole kovin tietoisia painotuotteiden painopaikasta etenkään, jos tuote on painettu alihankintana Suomen rajojen ulkopuolella. Työllistämme Suomea -merkillä haluamme paitsi tuoda painotuotteen kotimaisuutta näkyväksi, myös samalla kiittää kotimaisia painotuotteita tilaavia asiakkaita osallistumisesta koko yhteiskunnan elinvoimaisuuden tukemiseen”, kertoo Graafinen Teollisuus ry:n liittojohtaja Elias Erämaja.

Next Print voi käyttää merkkiä kaikissa painotuotteissaan. Mikäli haluat viestittää painotuotteessasi kotimaisen työn tukemisesta, mainitse siitä tilauksen yhteydessä myyjällesi.

”Korona-aika on paljastanut monipuolisen kotimaisen tuotannon tärkeyden, ja tästä poikkeusajasta toipuminen vaatii kansallisia talkoita oman maan teollisuuden ja työpaikkojen turvaamiseksi. Valtaosa painoalan yrityksistä on pieniä perheyrityksiä ja työntekijät tekevät niissä usein elämänmittaisen uran – valitsemalla kotimaisen voi turvata monen perheen elannon. Uskon, että myös painojen asiakkaat ovat kiinnostuneita tekemään vastuullisen valintansa näkyväksi pyytämällä Työllistämme Suomea -merkin painotuotteensa liepeeseen”, uskoo Graafinen Teollisuus ry:n järjestöpäällikkö Annukka Ahopalo.