Kirjapaino Next Print Oy:lle on myönnetty ”Arjowiggins Academy of Certified Printers” -diplomi, jonka on saanut vain muutama yritys maailmassa. Pohjois-Euroopassa on tällä hetkellä vain kolme kyseisen diplomin ansainnutta kirjapainoa, joista tuorein on Next Print.

Diplomin myöntäjä Arjowiggins on Euroopan johtava designpapereiden valmistaja ja se on luonut ”Arjowiggins Academy of Certified Printers” -ohjelman varmistamaan Arjowigginsin laatustandardit täyttävät painatukset ja jälkikäsittelyt valmistamilleen papereille ympäri maailman. Tätä varten osa kirjapainoista on kelpuutettu tekemään testiajoja, joiden tuloksia teknisistä asiantuntijoista koostunut raati Ranskassa arvioi.

– Laadukkailla painatuksilla ja jälkikäsittelyillä haluamme korostaa designpapereiden laadukkuutta ja huomioarvoa. Erikoispaperit saavat arvoisensa painojäljen ja jälkikäsittelyn – tämä diplomi on todiste siitä. Asiakkaat voivat luottaa työmme laatuun, toteaa Next Printin toimitusjohtaja Pekka Hyvönen.

Next Printin myyntipäällikkö Vesa Nikkilä tietää miten hyvä painotuote tehdään ja hän olikin tiiviisti mukana tässä projektissa.

– Tehtävänämme oli käyttää neljää eri painotekniikkaa: offset- ja seripainatusta sekä foliointia ja preeglausta seitsemälle eriväriselle ja erilaisia pintoja edustavalle paperille. Saimme työkalupakin, joka sisälsi näiden papereiden lisäksi ohjeet, painomallit, painoaineistot, foliointitarvikkeet ja preeglaustyökalun, kertoo Nikkilä.

Yrityksen painaja Timo Kortelainen otti haasteen vastaan ja painojälki eri papereille onnistui hienosti. Arvioinnin jälkeen raati Ranskassa onnitteli Next Printiä hyvin onnistuneesta työstä ja niin yritys sai nimensä harvalukuiseen joukkoon.

Next Print tulee käyttämään diplomia myynnin vauhdittamiseen designpaperipuolella. Diplomi on osoitus siitä, että asiakas saa laadukkaasti designpaperille painetun tuotteen. Tyypillisesti designpapereita käyttävät toimijat, joiden tuotteet ovat arvokkaita, kuten koru- ja kiinteistöala, kertoo Pekka Hyvönen.

– Myös nuoret suunnittelijat ovat kiinnostuneita designpapereiden käytöstä, lisää Vesa Nikkilä.

Arjowigginsin jälleenmyyntiä Suomessa hoitavan Antaliksen myynti- ja markkinointijohtaja Esa Silvennoinen (vas.) ja Tony Aulin (oik.) luovuttivat diplomin Next Printin Pekka Hyvöselle ja Vesa Nikkilälle.

Next Printille myönnetty diplomi on itsessään vaikuttava painotyö.